4 z 11
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii są m.in.:
- limit...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/a9/af/5ec0d42845d0c_o_large.jpg)
fot. Arkadiusz Wojtasiewicz
Koronawirus na Podkarpaciu. Rząd znosi kolejne ograniczenia. Jakie zmiany od 18 maja [LISTA]
Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii są m.in.: - limit osób w lokalu (na 1 osobę musi przypadać co najmniej 4 m2); - dezynfekcja stolika po każdym kliencie; - zachowanie 2 m odległości między stolikami. Ważne! Blaty mogą być odsunięte od siebie o 1 m pod warunkiem, że stoliki oddzieli się dodatkowo przegrodami o wysokości minimum 1 m ponad blat stolika; - zachowanie dystansu 1,5 m od gości siedzących przy osobnych stolikach; - noszenie maseczek oraz rękawiczek przez kucharzy oraz obsługę lokalu gastronomicznego. Ważne! Goście restauracji mogą zdjąć maseczki, jeśli siedzą już przy stolikach.